Logo Cher

Bedrijfsvoorstelling

Onze geschiedenis & medewerkers in de kijker.

Het verhaal achter onze chocolaterie

Het verhaal achter chocolaterie Cher in Berlare luidt als volgt. Door een vergissing van de plaatselijke bank destijds ontving hobby-taartenbakker Erik een set pralinevormpjes. Hij begon ermee te experimenteren en kreeg de smaak van chocolade maken al snel te pakken.

Nadat hij zich door middel van cursussen had bijgeschoold, besloot hij in 1993 samen met zijn vrouw Christine zijn eigen chocolaterie op te richten: Cher. De bedrijfsnaam is een samenvoeging van beide voornamen. In 1995 kwam er een eigen winkel aan ons atelier.

Waar ons chocoladebedrijf eerst veeleer op kleine schaal actief was en slechts een beperkt aanbod aan pralines en holle chocoladefiguren had, is het doorheen de jaren uitgegroeid tot een grote naam in de streek.

Dankzij onze groei konden wij in september 2016 onze dochter Astrid in het team verwelkomen. Niet veel later kwam daar onze schoondochter Sarah bij. Zij startte deeltijds in 2019 om sinds september 2022 voltijds bij ons aan de slag te gaan.

Play Video

Chocolaterie met naam & faam

Met ons uitgebreide assortiment aan chocoladeproducten proberen we de wensen van particulieren, verenigingen en groothandelaars in te willigen. Cher mocht al twee keer ons land vertegenwoordigen op de wereldexpo. Dat deden we in 2010 in Shanghai (China) en in 2015 in Milaan (Italië). Daarnaast dragen we het HIB-label (Handmade in Belgium) en hebben we een vermelding in Gault&Millau.